FENG ŠUI savjeti za vjenčanje

Ako ste u fazi priprema za vjenčanje, pogledajte šta Feng Šui kaže, na šta treba obratiti pažnju za najljepši dan u životu i srećnu budućnost…

feng sui vencanja

Po vjerovanju, na vjenčanju treba nositi nešto novo, nešto staro i nešto pozajmljeno. Ako se odlučite za pozajmicu, neka to bude od srećnih ljudi, dobrih ljudi.

– možda ne bi bilo loše da se umjesto bijele vjenčanice odlučite za bež ili veoma svijetlo roze;
bidermajer da bude napravljen od magnolija, jer ovaj cvijet simboliše žensku ljepotu i bračnu sreću;
– drugi prijedlog za bidermajer je da ga napravite kombinujući boje pet elemenata čime biste postigli sjajan energetski efekat i zadivili sve prisutne.

Boje pet elemenata su : crvena – predstavlja vatru, plava je voda, zelena – drvo, bež i žuta predstavljaju zemljani element, a bijela i zlatna su boje metala.

 

feng sui vencanja

Bilo bi dobro da je sala četvorougaonog oblika i da je za svoje slavlje sredite po Feng Šui principima. Položite ba-gua mapu na prostor sale (nacrtajte salu, podijelite je na 9 jednakih dijelova-sektora, označite brojeve). Ulazna vrata u salu mogu biti u sektoru 8, 1 ili 6 Feng Šui mape. Oobratite pažnju na ulazna vrata. Ušće chi-ja treba da je slobodno, da ga ništa ne blokira. Uklonite sve što bi eventualno smetalo prilikom ulaska u salu. Ukrasite i osvijetlite ulazna vrata. Izaberite stolove ovalnog, okruglog ili osmougaonog oblika, a svakako izbjegavajte stolove sa oštrim uglovima. Postavite stolove u obliku potkovice, a sto za mladence može biti smješten u sektor 9 (ugled).

feng sui vencanja

Simbole, pribor za jelo, salvete koristite u bojama vatre: žuta, oranž, crvena, a buket neka bude složen u obliku piramide. Ako se odlučite da sto za mladence bude u sektoru 2 (ljubav, brak, partnerski odnosi) koristite sav potrebni pribor u bojama zemlje: bež, oker, roze itd. Sektor 2 je simbol zajedništva i bračne sreće. Možete postaviti skrivene simbole, koji “rade” samo za vas.

Sto za mladence smješten u sektoru 2, pomoći će da stvorite i održite dobre uzajamne odnose sa gostima, rođacima, prijateljima. Bilo u kom sektoru da se nalazi, sto za mladence treba da je ukrašen simbolima bračne sreće, simbolima obilja. Sto za mladence NIKAKO ne smije biti okrenut ulaznim vratima. Za uljepšavanje sale koristite ogledala. Uglove u sali dobro osvijetlite da se ne zadržava tok energije.

feng sui vencanja

Biljke za ukrašavanje ovog svečanog prostora nikako ne bi smjele biti sa obješenim listovima, sa zašiljenim i zapuštenim listovima. Žive yang biljke koje cvjetaju doprineće vašem slavlju.

Pozivnice za svadbu možete napraviti u osmougaonog oblika, u obliku lepeze ili školjke. Svi ovi oblici simbolizuju sreću.

feng sui vencanja

Cvijeće, pokloni, vatromet, veselje ce proći, ali ovaj dan i ovo mjesto, povezivaće vašu prošlost i budućnost.

 

 

 

Izvor: klikdovencanja.com